Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Szűcs Zoltán
Kérdezzen!
Dr. Szűcs Zoltán
Békés

48082
Szeretném tudni hogy a vastagbél tükrözés meddig tart és tényleg nagyon fáj? mert mások szerint nagyon fáj . Az egyik honlapon azt irták hogy altatnak és a beteg semmit sem érez vagy ez csak a magán rendelöbe van? vagy kórházakba is . köszönöm anita
Kedves Anita! Sajnos a hazai kórházi tükrözésekre egyenlőre nem jellemző semmiféle fájdalomcsillapítás, nemhogy altatás. Utóbbira valójában nincs is szükség. Szűcs Zoltán.

40859
Kedves Doktor ÚR!

25éves férfi vagyok.
Egy olyan problémával fordulnék önhöz, ami már hónapok óta neheziti meg a napjaimat!!!
Nem egyszerű beszélni róla, és talán ezért se mertem még orvoshoz furdulni másrészt meg már megtenném minden féleképp ,de mivel közben külföldön dolgozom messze Magyarországtól igy meg már nem áll módomban megtenni! Teháta problémám az az hogy a végbelemnél erős viszkető érzést érzek majd folyamatossan vakarom, közben pedig a szexuallis együtt létkor érezhető kellemes erzést erzek az egész tesemtemben, sokszor mar reflekszeüen nyulok oda és kezdem vakarni még ha nem is viszket akkor is. volt olyan hogy álmomban is erre ébredtem. nem vagyok homoszexualis mindig is normál beallitotságu voltam,normál kapcsolatban is élek mar öt éve,viszont egyre jobban kezd kihatni a szexuallis teljesitő képesegemre is ezt ugy ertem hogy gyorsan következik be a magömlésem.Merevedési Problémámim eddig hála Istennek nem voltak. nem tudom mit tegyek mert majd csak a nyaron tudok haza menni elöbb semmmi féleképp. Akkor felkeresném személyesen is !!mit tehetnék addig? Mi lehet ez?
Válaszát előre is nagyon nagyon köszönöm!!!
A legmélyebb tisztelettel
Tisztelt kérdező!
Elnézést a kései válaszért, de csak most bukkantam rá a kérdésre.
A végbéltájék vakargatása közben érzett csaknem kéjes kellemes érzés nem kóros, az itt található számtalan idegvégződés teszi ezt az egyik fontos erogén zónánkká. Freud alkalomadtán egy egész embert be tudott zsúfolni az anális típusba.
Nem vagyok pszichológus, de könnyel elképzelhetőnek tartom, hogy a megfogalmazottal ellentétben nem a végbéltáji panasza hat ki a szexuális életére. Talán épp fordítva: a párkapcsolatának kiüresedése, ellaposodása, a szex rutinszerűvé válása okozza, hogy teste anális pótcselekvésben próbálja magát kárpótolni.
Kérem olvassa el a betegtájékoztatóimnál írottakat a végbélviszketés vonatkozásában, és ha szükséges, a vendégkönyvembe írjon, ott hamarabb meglelem.

http://www.vastagbel.hu/XHTML/Betegtajekoztato/pruritus.html

Köszönöm. Szűcs Zoltán.

36334
Tisztelt Doktor Úr!
Vastag- és végbél tükrözés előtt állok.
A kérdésem, hogy az újszerű videoendoszkópos vizsgálat mit jelent, és mennyibe kerül.
Azt hiszem feltétlenül át kell esnem rajta.
Szegedi vagyok.
Várom válaszát.
Kedves hoveka01!
Az újszerű kifejezés valószínűleg félreértés, talán korszerűt olvashatott valahol. Az általam használt japán (Pentax) video-endoszkópos rendszerre utalhat, ahol a hajlékony béltükör végén található színes CCD chip rendkívül jó minőségű, részletgazdag képet továbbít a vastagbéltükrözés során egy videoprocesszorba, ahonnan 430.000 pixeles felbontású videoképet vetít ki egy monitor. A kiváló képminőség miatt a vastagbél legapróbb kóros eltérései is felismerhetőek a vizsgálat során. A vizsgálatot digitális úton rögzítjük, a lényeges eltérésekről színes fotók készülnek. A vizsgálatot páciens is nyomon követheti a monitorokon, bár a vastagbéltükrözések zömét fájdalomcsillapítással, bódítással végzem a kellemetlen vizsgálat megkönnyítésére. További részleteket, betegtájékoztatókat és árlistát az oldalaimon találhat: www.vastagbel.hu
Üdv: Dr. Szűcs Zoltán

Összesen: 1 oldal
1


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Kérdezzen!

Dr. Szűcs Zoltán

gasztroenterológia, sebészet
szucsdr@yahoo.com

Szponzorált hirdetések